Eigenwijze medewerkers

‘Lastige’ medewerkers bestaan niet. Ze zijn eigenwijs, en vaak met een goede reden. Ik help ze een positieve draai te maken, met De Switch.

Inhoudsopgave

  Wat is De Switch

  De Switch is een coachingstraject voor lastige eigenwijze medewerkers. Maar het is óók een eye-opener voor lastige eigenwijze bazen. Want wie is er het lastigst: de manager of de medewerker? Precies. Ligt eraan wie je het vraagt.

  In het Switch-traject zoeken we geen antwoord op die vraag. We draaien het om: we vinden manieren om de eigenwijzigheid constructief in te zetten.

  Voor wie

  Als manager of HR-functionaris krijg je er af en toe mee te maken: jaknikkers, neezeggers, zuigers, dwarsliggers, ziekmelders. Je hebt het gevoel dat zo’n medewerker zich opzettelijk verschanst in die rol. “Poeh”, denk jij, “hoe gaan we dit vlottrekken samen? Hoe kunnen we weer door één deur? Mijn haren gaan al overeind staan als ik haar zie.”

  Voor zulke situaties is er het Switch-traject.

  Dit gaan we doen

  Ik spreek de medewerker in een aantal coachingssessies, rondom de thema’s Weten, Willen en Doen.

  1. De eerste sessies: weten
  Wat is er nou eigenlijk precies aan de hand? Waar zit de weerstand?
  De medewerker krijgt de gelegenheid om zijn visie te geven. Ik vraag door, totdat het objectieve en subjectieve verhaal op tafel liggen.

  2. Vervolgsessies: willen
  Wat moet er gebeuren om in beweging te komen?
  Ooit koos de medewerker voor deze baan, met fris enthousiasme. We onderzoeken welke mogelijkheden de medewerkers ziet om dat optimistische gevoel weer terug te krijgen.

  3. Afrondende sessies: doen
  In deze fase gaat het om de uitvoering. Welke eerste stap zet de medewerker, welke vervolgstappen spreken we af, wat regelt de werkgever? We focussen op verandering, wederzijds vertrouwen, eigenaarschap en plezier.

  Waarom werkt dit wél?

  Heel simpel: ik ben Zwitserland, neutraal en objectief. Je medewerker voelt zich vrij om stoom af te blazen, zonder het risico op een negatieve beoordeling of ontslag. Zo krijg ik de onderste steen boven.

  Het werkt ook andersom: ik heb geen geschiedenis en geen toekomst met de medewerker. Waar de manager zich inhoudt, ben ik messcherp. Waar jouw geduld op is, heb ik de tijd. En je profiteert van mijn frisse blik: ik hou me niet bezig met ‘hoe het heurt’ op jouw afdeling, maar hoe het weer gebeurt.

  Zo geeft het Switch-traject ruimte voor nieuwe afspraken. Die elke partij kent, onderschrijft en uitdraagt.

  Het resultaat was groter dan het doel
  “Ik heb mijn medewerker een coachingstraject aangeboden, omdat hij moeite had met het afstemmen van taalgebruik en gedrag op zijn publiek. Het doel was dat deze medewerker in staat zou zijn om in 1-op-1 situaties op een juiste manier te communiceren. Het resultaat was echter zelfs nog groter. Hij blijkt nu zelfs met homogene groepjes prima zaken af te kunnen stemmen.”
  (HR-medewerker van een middelgroot ziekenhuis)

  Doelgericht, transparant, warm
  “Gerry is een kundige supervisor en coach. Zij is doelgericht en transparant. Haar aanpak wordt gekenmerkt door creativiteit, professionaliteit en betrouwbaarheid. Bovenal is zij een warme persoonlijkheid die oprecht begaan is met de coachee die zich aan haar toevertrouwt.”
  (Teamleider Isala Klinieken)

  Praktisch

  • Tijdens een kosteloos Zoom-gesprek van 45 minuten bespreek ik de casus met de opdrachtgever.
  • Gaan we met elkaar in zee? Dan maak ik een kennismakingsafspraak met de medewerker. Als het klikt, plannen we de coaching in.
  • Na drie coachingssessies volgt een tussentijdse evaluatie met de opdrachtgever.
  • Garantie: heeft één van de partijen na drie sessies geen vertrouwen in het traject? Dan stoppen we onmiddellijk en crediteer ik de volledige investering.
  • Tarief: 1125 euro, exclusief btw

  Het traject kan binnen anderhalve week al starten.
  Drie maanden na afsluiting van het traject plan ik een follow-up met de opdrachtgever, zodat je met me kunt sparren over lopende vragen.

  Let op: een arbeidsconflict is een contra-indicatie. Ik doe geen juridische trajecten en geen mediation.

  Meer weten of even kennismaken?

  Vul onderstaand formulier in, en dan spreken wel elkaar snel. Of: plan direct een kennismakingsafspraak in.

  Locatie Zwolle of Amersfoort (live) of online

  Misschien ook interessant:

  Gerry Hulst

  Contact met Spiegelvisie

  Wat wil je weten over de Switch?

  "*" geeft vereiste velden aan

  Naam*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Scroll naar boven