Intervisie

“Alleen ga je sneller. Samen kom je verder.” Leer van elkaar, in een veilige intervisiegroep. Je gaat met z’n allen vooruit.

Inhoudsopgave

  Wat is intervisie

  Intervisie is een gezamenlijke speurtocht. Eén persoon brengt een werkgerelateerde vraag in, en vervolgens zoek je met z’n allen naar een antwoord.

  Dat antwoord zit níet in het opsommen van hapklare oplossingen. Het antwoord zit verstopt in de vragen die de groep stelt. Samen ontwikkel je een nieuwe kijk op het probleem.

  Intervisie is een creatieve, gestructureerde methodiek, waarin alle deelnemers leren van een individuele casus. Ik coach de groep en begeleid het groepsproces. En omdat ik een externe ben, voelen medewerkers zich vrij en veilig om zich bloot te geven.

  Voor wie

  Ik werk met HBO+-ers, zoals AIO’s, ANIO’s, Verloskundigen, VPK en PA. Ze worstelen met vragen zoals:

  • hoe ga ik om met de hoge werkdruk?
  • wat kan ik doen als een arts patiëntonvriendelijk handelt?
  • waarom kom ik niet voor mezelf op in vergaderingen?
  • hoe lever ik de beste zorg, zonder mezelf voorbij te lopen?

  Werkdruk, integriteit, werk-privé-balans en verantwoordelijkheid zijn vaak thema’s in een intervisiegesprek.

  Wat leren medewerkers

  Medewerkers leren te luisteren en te adviseren zonder oordeel. Boekenwijsheid? Vakkennis? Theorieën? Totaal niet belangrijk. Het draait om levenservaring. Om het jongleren met de eigen, praktische wijsheid.

  Deelnemers houden hun bestaande normen en waarden tegen het licht. Ze leren hun eigen gelijk te onderzoeken via andermans spiegel. Samen bedenken ze nieuwe codes en gedragsregels. En die matchen vaak veel beter met de praktijk dan de oude gewoonten.

  Wat brengt het

  Intervisie maakt complexe problemen overzichtelijk. Medewerkers krijgen weer grip op het werk, in plaats van andersom. Ze ontdekken mogelijkheden die ze in hun eentje nooit hadden uitgedokterd, en dat werkt veel beter dan welk goedbedoeld advies dan ook.

  Intervisie stimuleert de mentale lenigheid. Je merkt het direct op de werkvloer: de communicatie verbetert en het team wordt hechter. Zo kunnen ze beter tegen een stootje.

  Praktisch

  • individuele opgave of opgave als groep (maximaal 6 personen)
  • altijd een maatwerk offerte

  Meer weten of een offerte aanvragen?

  Kom gerust op de lijn. Vul onderstaand formulier in, en dan spreken wel elkaar snel. Of: plan direct een kennismakingsafspraak in.

  Locatie Zwolle of Amersfoort (live) of online

  Misschien ook interessant:

  Gerry Hulst

  Contact met Spiegelvisie

  Wat wil je weten over de intervisie?

  "*" geeft vereiste velden aan

  Naam*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Scroll naar boven